december 4, 2023 12:49 e m

WordPress – Snabbt, enkelt, och gratis

WordPress – Snabbt, enkelt, och gratis


Idag grundläggs massor av webbplatser genom användande av WordPress. WordPress var initialt ett ett system med blygsam funktionalitet, men har kommit att bli ett redskap för samtliga sorters webbplatser. Själva programmet är gratis och kan enkelt tankas hem från nätet. Tidsbristen är större än någonsin. När man ska bygga webb så ska det gå snabbt, vara enkelt och gå mer eller mindre på instinkt. Ett kostnadsfritt system är fördelaktigt, för att det ska gå att prova först. Ett av världens mest kända CMS heter WordPress, och har allt detta.

Hitta det perfekta temat

Alldeles i början är det stora utbudet svårt att få grepp om, men ett snyggt tema är ändå inga problem att finna. Senaste trenden lägger grund för ny design och funktionalitet. Det är alltså fullt möjligt att fräscha till sin hemsida utan kostnad med ett alternativt tema.

Träffa sin användargruppering


Optimering gentemot sökmotorer byggs av teknik och innehållsbaserade engagemang. För att få ett bra resultat behövs webbservrar, metadata, och länkstrukturer. Ett relevant webbcontent på hemsidan, till exempel i form av texter och bilder är även det av stor betydelse för att sökmotorer som Google ska ge sidan en bra placering i resultaten. Akismet är standard i installationen av WordPress, och har sedan 2005 eliminerat över 100 miljarder kommentarer som misstänkts vara spam. Inlägg från läsare på bloggar innehåller ofta spam och med detta plugin minskar behovet av manuell genomläsning snabbt. Är du intresserad av att läsa mer om att bygga webb? På den här webbsidan finns mycket mer om detta och WordPress.